Sähkönjohtavuus kertoo pellon maalajien vaihtelusta - Ristolainen, Antti; Hänninen, Pekka; Alakukku, Laura (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Tekniikan kehittyessä viljelijöillä on mahdollisuus tehdä satokarttoja peltolohkoiltaan ja säätää panosten käyttöä paikkakohtaisesti. Säädön tueksi tarvitaan uusia välineitä, joilla saadaan tietoa maan ominaisuuksien vaihtelusta lohkotasolla. Kehityssuunta asettaa maaperätutkimuksen uusien haasteiden eteen.
Keywords: Ka; pellot; sähkö; maalajit; vaihtelu