Miksi markkinat jyräävät politiikkaa Euroopassa? - Jansik, Csaba (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
EU:n maatalouspolitiikkaa on arvosteltu ankarasti sisämarkkinoita suojaavien mekanismiensa takia Maailman kauppajärjestön WTO:n neuvottelukierroksilla. Tosiasia on, että maatalouspolitiikan osuus on yhä lähes puolet EU:n budjetista.
Keywords: Ma; maatalouspolitiikka; interventio; kilpailukyky; markkinatalous; maito; vilja; sokeri; yhteistyö