MTT ja turkistuottajat yhteistyössä - Nenonen, Nita (fi, 2004)
Uudet tuulet puhalsivat Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen (MTT) Kannuksen turkistutkimusasemalla kolme vuotta sitten. Oli aika aloittaa viisivuotinen ruokintatutkimusprojekti, jonka rahoitukseen osallistuvat MTT:n lisäksi Helven Säätiö ja Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry (STKL ry). Helven Säätiön muodossa kaikki Suomen rehukeskukset osallistuvat omalla panoksellaan ruokintatutkimukseen. Vuositasolla turkistalouden rehukustannus koko Suomessa on n. 70 milj kg. Projektin päätavoitteita ovat rehun tuotantokustannusten alentaminen ja ympäristökuormituksen vähentäminen. Tuloksia saavutetaan yhteistyöllä maakunnan turkistuottajien kanssa kenttä- eli tilakokeiden muodossa. Yhteistyön tulokset palvelevat koko elinkeinoa
Keywords: Ko; turkiseläimet; rehut; ruokinta