Rehutaulukot ja ruokintasuositukset 2004 : märehtijät - siat - siipikarja - turkiseläimet - hevoset - MTT (MTT, 2004)
Rehuarvojen ja rehutaulukoiden julkaiseminen on annettu MTT:n tehtäväksi Maa- ja metsätalousministeriön päätöksellä vuonna 1999. Päätöksen mukaan Suomessa saa ilmoittaa vain MTT:n julkaisemia rehuarvoja tai MTT:n julkaisemilla laskukaavoilla laskettuja rehuarvoja. Rehutaulukot ja ruokintasuositukset 2004 sisältävät viralliset Suomessa käytettävät rehuarvot, niiden laskentaperusteet sekä ruokintasuositukset märehtijöille, sioille, siipikarjalle, turkiseläimille ja hevosille. Rehutaulukoiden keskeisin tavoite on esittää mahdollisimman luotettavat ravintoarvot, jotka kuvaavat hyvin rehujen suhteellisia eroja niiden tuotantovaikutuksessa. Rehujen koostumus- ja rehuarvotiedot pohjautuvat laajaan koti- ja ulkomaiseen tutkimusaineistoon ja pitkäaikaiseen työhön. Rehutaulukot ja ruokintasuositukset siirrettiin vuonna 2001 sähköiseen muotoon internetiin osoitteeseen www.agronet.fi/rehutaulukot. Kaikki laskentaperusteet ja -kaavat ovat sivuilla selattavissa. Taulukot voi myös siirtää omalle koneelle Excel-tiedostoina. Tämän sähköisen julkaisun sisältö vastaa 30.6.2004 julkaistun Rehutaulukot ja ruokintasuositukset 2004 verkkojulkaisun (html) sisältöä, joka on säännöllisesti päivitettävä tietokanta. Sieltä löytyy ajan tasalla oleva tieto päivitystilanteesta. Palvelun osoite on www.agronet.fi/rehutaulukot.

Publishing Feed Tables and Feeding Recommendations is a task of MTT Agrifood Research Finland based on a regulation by Ministry of Agriculture and Forestry of Finland given in 1999. According to the regulation, only feed values presented by MTT or calculated based on the equations published by MTT may be used in Finland. Feed Tables and Feeding Recommendations 2004 contain the official Finnish feed values and their calculation methods, and feeding recommendations for ruminants, pigs, poultry, fur animals and horses. The main objective of Feed Tables is to present reliable feed values, which describe the relative differences in the production potential of different feeds as well as possible. The information of chemical composition and feed values of the feeds are based on a large Finnish and international data base collected during decades. The Feed Tables and Feeding Recommendations were published in electronic (html) form in 2001 and are available at www.agronet.fi/rehutaulukot. All calculation methods and equations are also available in the electronic publication. The feed tables may also be downloaded as Excel-files. The current electronical publication corresponds to the electronic (html) version of Feed Tables and Feeding Recommendations 2004 published on 30 June 2004, which is regularly updated database. The current update situation can be seen on the website at www.agronet.fi/rehutaulukot.
Keywords: Ko; rehuarvo; energia-arvo; valkuaisarvo; märehtijä; nauta; lammas; vuohi; sika; siipikarja; muniva kana; broileri; kalkkuna; kananpoika; turkiseläin; kettu; minkki; hevonen