Emolehmät laiduntavat merenrantaniityillä - Kiljala, Janne; Huuskonen, Arto (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Pohjois-Pohjanmaan emolehmätilalliset ovat löytäneet keinon tuottaa karjalle edullista kesäkauden rehua. Eläimet viedään merenrantaniityille laiduntamaan. Vasikat kasvavat siellä kohtuullisesti. Lisäksi tuottaja saa korvausta perinnebiotoopin hoidosta.
Keywords: Ko; laitumet; luonnonlaitumet; rannat; niityt; laiduntaminen; laidunruokinnus; emolehmät; vasikat; maisemanhoito