Taloustohtori kertoo nyt myös maksuvalmiudesta - Latukka, Arto; Rantala, Olli (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Maatalousyrityksessä on jatkuvasti kyettävä hoitamaan päivittäiset rahamenot joko yritystoiminnan tuloilla tai ulkopuolisella rahoituksella tai sitten velalla. Rahan kulku näkyy tuloja ja -menoja kuvaavista maksuvalmiuslaskelmista. Kannattavuuskirjanpitotilojen maa- ja puutarhatalouden maksuvalmiustarkastelut löytyvät MTT Taloustohtorin maatilatalouspalvelusta (www.mtt.fi/taloustohtori). Keskimääräistä maksuvalmiutta voi tarkastella alueittain, tuotantosuunnittain ja tilakokoluokittain tilivuodesta 2000 lähtien.
Keywords: Ma; talous; menot; tulot; kannattavuus; maatilat; maatalousyritykset; kulutus