Kivennäisruokinta ei paranna broilereiden jalkoja - Venäläinen, Eija; Valaja, Jarmo; Valkonen, Eija (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Broilereiden liikuntakykyä on vaikea parantaa kivennäisruokinnan avulla. Rehun kalsium- ja fosforipitoisuutta tai niiden välistä suhdetta muuttamalla voidaan kyllä vaikuttaa broilereiden luiden kivennäispitoisuuteen, mutta ei varsinaisesti jalkaterveyteen. Eläintiheyden pienentäminen sen sijaan vaikuttaa edullisesti broilereiden kasvuun, liikuntakykyyn ja jalkapohjien kuntoon.
Keywords: Ko; broilerit; siipikarja; ruokinta; kivennäisaineet; hyvinvointi; liikunta; eläintiheys; terveys