Suunnitelma liikennebiokaasun tuotannon ja käytön edistämiseksi Helsingin seudulla - Rasi, Saija; Havukainen, Jouni; Uusitalo, Ville; Andersson, Reetta; Manninen, Kaisa; Aro-Heinilä, Esa; Rintala, Jukka (MTT, 2012)
W-Fuel-hankkeen tavoitteena oli edistää biojätteen ja lietteen synnyn ehkäisyä sekä biokaasun tuottamista ja liikennekäyttöä. Hankkeessa tehtiin suunnitelmat jätteiden synnyn ehkäisemiseksi sekä biometaanin tuottamiseksi neljälle kohdealueelle Suomessa ja kahdelle alueelle Virossa. Helsingin seudulla voitaisiin tuottaa biokaasua neljässä biokaasulaitoksessa sekä kerätä kaasua Ämmässuon kaatopaikalta yhteensä noin 450 GWh/a, mikä riittäisi polttoaineeksi 80 prosentille Helsingin seudulla liikennöivistä busseista. Helsingin seudun kasvihuonekaasupäästöt vähenisivät 13 000 t/a, jos biokaasua hyödynnettäisiin energiantuotannon sijaan liikenteessä sekä tuotettaisiin biokaasua maataloudesta saatavilla massoilla. Biometaanin tuottaminen olisi kannattavaa, mikäli kaikki tuotettava kaasu saataisiin myytyä; Helsingin alueella tämä olisi hyvinkin mahdollista. Maakaasuverkon alueella myös kauempana sijaitsevista biokaasulaitoksista voitaisiin tuoda maakaasuputken kautta biometaania Helsingin alueelle.

The main objective of the project was to promote biogas production and its use as transport fuel. The aims in the four Finnish and two Estonian case areas were to reduce the amount and improve the sustainable use of waste and sludge, to promote biogas production, to start biogas use as transport fuel and to provide tools for implementing the aims. The total biomethane potential in the Helsinki region corresponds to approximately 450 GWh/a. The most potential user for biomethane is public transport. The total amount of biomethane would suffice for 80% of the busses operating in the Helsinki region. Using biogas as a transport fuel instead of energy production in the Helsinki region would result in emission reductions (13 000 tCO2,eq/a). However if the fuel replacing biogas in energy production would be renewable, the emission reductions would be significantly greater. The economical assessment indicates that the production of biogas is economically feasible if all the produced gas can be sold. Biogas produced near the natural gas grid can also be transported to the Helsinki region where there are better possibilities to find uses for it. In this way, for example, gas that is produced in Kymeenlaakso but is not consumed there can be transported via the natural gas grid, assuming that the production plant is reasonably close to the grid.
Keywords: Ma; Ys; biometaani; biokaasu; liikennepolttoaine; joukkoliikenne; kasvihuonekaasut; biomethane; biogas; transport fuel; public transport; greenhouse gases