Kauran lajikevalikoima uudistumassa - Kangas, Arjo; Huhta, Harri (Maaseudun tulevaisuus, 2011)
Viljelyssä olevien kaurojen lajikevalikoima uudistuu lähivuosina. Viime vuonna viljellyimmät kauralajikkeet olivat Fiia, Belinda, Veli ja Aslak. Niiden osuus viljelyalalasta oli tasan puolet. Kaikkien näiden kärkilajikkeiden viljelyosuus on kuitenkin laskussa.
Keywords: Ka; kaura; lajikkeet; satotaso; lakoutuminen; jyvä; koko; kasvuaika