Ravinteiden käyttö vähentynyt koko Euroopan maataloudessa - Salo, Tapio (Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Maatalouden vuosittainen typpiylijäämä on pienentynyt Suomessa viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana lähes puoleen ja fosforin ylijäämä alle kolmasosaan. Ravinteiden käyttö on vähentynyt samassa suhteessa useimmissa muissakin Euroopan maissa.
Keywords: Ys; Suomi; eurooppa; ravinteet; maatalous; ympäristö; ympäristövaikutukset; typpi; fosfori; lannoitteet; väkilannoitteet; kuormitus; ympäristökuormitus; karjanlanta; seuranta; vertailu