Tarjolla runsas valikoima luonnonkasvien siemeniä - Uosukainen, Marjatta (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Luonnonkasvien siementuotanto on muutaman erikoistuneen viljelijän elinkeino. Tuotettavien kasvilajien valinta ei kuitenkaan ole viljelijälle helppoa, sillä mahdollisia lajeja on kymmeniä. Luonnonkasvien siementen käyttöä viherrakentamisessa on tutkittu MTT:ssä ja Agropolis Oy:n kehittämishankkeena yhdessä pääkaupunkiseudun kuntien ja Tielaitoksen kanssa. Tulokset ovat osoittaneet, että monet lajit lähtevät kylväen kasvuun huonosti. Niinpä siementuottajien kannattaisi viljellä ensisijassa parhaiten menestyviä lajeja ja täydentää tuotevalikoimaa voimavarojensa mukaan joillakin vaativammilla kasvilajeilla.
Keywords: pu; puutarhatuotanto; koristekasvit; luonnonkasvit; viherrakentaminen; vihersuunnittelu; siemen; siementuotanto; kukkakedot