Kasvuston vaihtelusta selvyyttä dronekartoituksen avulla - Kaivosoja, Jere (Luonnonvarakeskus, 2025)
Dronekartoitus tarjoaa helpon keinon määrittää laajempien alueiden suhteellista vaihtelua. Tässä tutkimuksessa selvitettiin, miten hyvin kasvuston näytteissä mitatut vaihtelut kyettäisiin löytämään droneaineistoista. Dronekartoituksen aikaan härkäpapu- sekä öljyhamppulohko olivat hyvin tasaisia kasvustoja. Mittaustulokset antoivat mielenkiintoisia tuloksia, ja jatkoselvityksille on tarvetta.
Keywords: Dronekartoitus; kasvusto