Puutarhasta laatua elämään - Laurila, Ilkka P. (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Puutarhayrittäjät tyydyttävät loistavasti suomalaisten kuluttajien tarpeita. Tarjolla on monipuolinen valikoima tuoreita vihanneksia ympäri vuoden. Myös tuotteiden hinnat ovat kohtuullisia sekä kuluttajille että tuottajille, eikä elinkeinon menestys perustu ratkaisevasti tukipolitiikkaan. Suomen puutarhatalous joutuu vastaamaan moniin haasteisiin. Kuluttajat haluavat kotimaisia tuotteita ja vieläpä vuoden ympäri. Siinä on ympärivuotisen kasvihuonetuotannon lähtökohta. Lisäksi puutarhatuotantoon tarvitaan sopiva teknologia ja tuotteille kilpailukykyinen tarjontaketju. Tutkimus tukee voimallisesti puutarhatalouden kehittymistä. Samalla kun tuotantoteknologiaa kehitetään, paranevat myös tuotannon tehokkuus ja tuotteiden laatu.
Keywords: pu; puutarhatuotanto; kasvihuoneet; laatu; kulutus