Metsäteollisuus : Metsäteollisuuden työllisyys - Kalliovirta, Leena (Luonnonvarakeskus, Luke, 2017)
Vuonna 2016 metsäteollisuuden työllisten määrä pysyi edellisvuoden tasolla noin 39 500 henkilössä. Toimialan sisällä työllisyyskehitys kuitenkin vaihteli: sahateollisuudessa sekä paperi- ja kartonkijalosteiden valmistuksessa työllisyys heikkeni, puulevyteollisuudessa sekä massan, paperin ja kartongin tuotannossa työllisyys pysyi entisellään, ja rakennuspuusepän teollisuudessa työllisyys parani. Vuonna 2017 työllisten määrän arvioidaan laskevan 38 600 henkilöön. Työllisyyden laskun arvioidaan syntyvän saha- ja puulevyteollisuuden sekä massan, paperin ja kartongin tuotannon työllisyyden heikkenemisen myötä, vaikka rakennuspuusepänteollisuudessa sekä paperi- ja kartonkijalosteiden valmistuksessa työllisten määrä kasvaa. Varovaisen arvion mukaan vuonna 2018 metsäteollisuuden työllisten kokonaismäärä kasvaa hieman kuluvan vuoden tasolta.
Keywords: metsätalous; metsäteollisuus; työllisyys; kannattavuus; tuottavuus