Metsäteollisuus : Metsäteollisuuden työllisyys - Kalliovirta, Leena (Luonnonvarakeskus, Luke, 2016)
Vuonna 2015 Metsäteollisuuden työllisten määrä kasvoi 2 prosenttia 39 500 henkilöön. Toimialan sisällä työllisyyskehitys kuitenkin vaihteli: saha- ja puulevyteollisuudessa, rakennuspuusepänteollisuudessa sekä massan, paperin ja kartongin valmistuksessa työllisyys parani, mutta paperi- ja kartonkijalosteiden valmistuksessa työllisyys heikkeni. Vuonna 2016 työllisten määrän arvioidaan nousevan 41 400 henkilöön. Saha- ja puulevyteollisuudessa, rakennuspuusepänteollisuudessa sekä massan, paperin ja kartongin tuotannossa työllisyyden arvioidaan kohenevan, mutta paperi- ja kartonkijalosteiden valmistuksessa työllisten määrä jatkaa laskuaan vuoden 2015 tasolta. Varovaisen arvion mukaan vuonna 2017 metsäteollisuuden työllisten kokonaismäärä kasvaa edelleen kuluvan vuoden tasolta.
Keywords: metsäteollisuus; sahateollisuus; levyteollisuus; puusepänteollisuus; massa- ja paperiteollisuus; kartonkiteollisuus; työlliset; työllisyys; työllistyminen