Uudet öljykasvilajikkeet ovat Apollo, Marie ja Heljä - Salo, Yrjö (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Kasvilajikeluetteloon hyväksyttiin kolme uutta öljykasvilajiketta: kevätrypsi Apollo, kevätrapsi Marie ja öljypellava Heljä. Lajikekokeissa näitä on verrattu kevätrypsin mittarilajikkeisiin, Valo ja SW Petita, kevätrapsin mittarilajikkeisiin, Wildcat ja Sponsor, sekä öljypellavan mittarilajikkeeseen Helmi.
Keywords: Ka; peltokasvit; viljelykasvit; öljykasvit; viljakasvit; lajikkeet; vertailu; suositukset; rypsi; rapsi; pellavat