Aperuokinta tutkimuksen näkökulmasta - Huuskonen, Arto (fi, 2009)
Seosrehuruokinnan eduista merkittävimmät ovat luonteeltaan työteknisiä. Koneellinen sekoitus ja jakelu voi keventää ja nopeuttaa ruokintatyötä. Seoksissa voidaan käyttää muuten vaikeasti hyödynnettäviä rehuja kuten elintarviketeollisuuden sivutuotteita. Sekoittaminen vähentää rehutähteiden määrää ja tasoittaa pötsikäymistä. Seosrehuruokinnassa myös heikoimmat eläimet saavat muiden kanssa yhtenäisen ruokinnan, minkä seurauksena eläinten väliset kasvuerot voivat tasoittua. Seosrehuruokinnan perustavoite on tuotantokustannusten alentaminen oikeilla rehuilla ja rehuyhdistelmillä. Eläinten tuotostason tulee säilyä vähintään ennallaan tai nousta seosrehuruokintaan siirryttäessä.
Keywords: ko; lihanauta; sonnit; naudanlihantuotanto; ruokinta; rehut; seosrehuruokinta; aperuokinta; kasvu; päiväkasvu; säilörehut; väkirehut; viljat; nurmet; sivutuotteet; mäski; ohrarehu; perunarehu; valkuainen