Uutta apua kevätrypsin rikkakasvien torjuntaan - Jalli, Heikki; Ojantakanen, Anna-Kaisa (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Rypsin rikkakasvit kilpailevat ja heikentävät rypsisadon laatua ja määrää. Niiden torjuntaa hankaloittaa sopivien herbisidien puute. Etenkin rypsin taimettumisen jälkeen käytettävät valmisteet puuttuvat. Uusia tehoaineita tarvitaan etenkin, kun trifluraliini-valmisteiden myyntilupa uhkaa loppua. Vaihtoehtoja ovat Devrinol ja Butisan S sekä Butisan Top. Niinpä mahdollisuudet rypsin taimettumisen jälkeiseen rikkakasvien torjuntaan ovat parantuneet.
Keywords: Ta; rypsi; kevätrypsi; viljely; ohjeet; rikkakasvit; torjunta; jauhosavikka; kasvinsuojelu; torjunta-aineet