Onko rehun suurista kivennäis- ja vitamiinipitoisuuksista haittaa? - Partanen, Kirsi (Rehuraisio, 2002)
MTT:n tutkimuksen mukaan yhdistelmätiivisteistä lihasikojen rehuun tuleva kalsium- ja fosforipitoisuus ei vaikuta epäedullisesti sikojen tuotantotuloksiin. Luiden lujuus paranee hieman verrattuna kivennäissuositusten mukaiseen ruokintaa, mutta samaan tulokseen päästään jo pienemmillä rehun kalsium- ja fosforipitoisuuksilla. Sen sijaan emakon tarpeen mukaisella vitamiiniruokinnalla voi olla epäedullisia vaikutuksia luustoon. Täm,ä puoltaa lihasikojen ravinnontarpeen mukaisesti suunniteltujen tiivisteiden käyttöä lihasikojen ruokinnassa.
Nimekkeen selvennys: Are high dietary mineral and vitamin levels harmful? .
Keywords: Ko; Lihasika; Kivennäiset; Vitamiinit