Kalsiumin ja fosforin saanti vaikuttaa luiden ominaisuuksiin - Partanen, Kirsi (Suomen kotieläinjalostusosuuskunta, 2001)
Nopeasti, lähes kilon päivässä kasvaneiden lihasikojen useiden luiden ominaispaino nousi, kun rehun kalsiumin ja sulavan fosforin pitoisuutta nostettiin 15-30 % nykyisestä suosituksesta. Lisäksi etusorkan luiden murtolujuus parani ja kylkiluun tuhka-, kalsium- ja fosforipitoisuudet suurenivat. Leikkojen luut olivat kookkaampia ja painavampia kuin imisien luut, mutta ominaispaino ja kivennäispitoisuudet olivat pienempiä.
Nimekkeen selvennys: Calcium and phosphorus intake influences the characteristics of bones.
Keywords: Ko; sika; kalsium; fosfori; pigs; minerals; bones; calcium; phosphorus