Maidon antioksidanttitekijöiden karakterisointi, eristäminen ja hyväksikäyttö - Pahkala, Eero; Hyvärinen, Helena; Korhonen, Hannu J. T (Maatalouden tutkimuskeskus, 1999)
Tässä tutkimuksessa etsittiin ja karakterisoitiin lehmän maidon proteiiniosan antioksidatiivisia yhdisteitä. Tällöin todettiin, että erityisesti maidon kaseiineilla on hyvä antioksidanttikapasiteetti. Kun kaseiineja hydrolysoitiin entsymaattisesti, pystyttiin tuottamaan ja eristämään peptidejä, joilla todettiin olevan huomattavan korkeita antioksidanttiaktiivisuuksia. Lisäämällä voihin aktiivisia komponentteja valmistuksen yhteydessä, pystyttiin estämään rasvan hapettumista säilytyksen aikana.
Keywords: Re; maito; kaseiini; antioksidantit; peptidit; valkuaisaineet