Markkinoille tulossa uudentyyppinen hapankaalimehu - Viander, Britta (Maaseudun Tulevaisuus, 1999)
Markkinoille tulee lähiaikoina uudentyyppinen hapankaalimehu. Se on valmistettu hallitun ja vakioidun käymisprosessin avulla keräkaalista. Uusi hapankaalimehu on miedomman makuinen kuin hapankaalimehut yleensä. Maku on peräisin hapatuksessa käytettävistä keräkaalin luontaisista maitohappobakteereista. Hapankaalimehuista kehitetään MTT:ssa Akropolis Oy:n koordinoimassa hankkeessa uudentyyppisiä tuotteita. Hankkeessa on mukana perniöläinen Arktinen Bio-Lacto Oy, jonka tarkoitus on tuoda markkinoille hankkeessa tuotekehitettyjä uusia hapankaalimehuja.
Keywords: Re; juomat; hapankaali; maitohappobakteerit