Tutkimuksella kilpailukykyä - Laurila, Ilkka P (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Elintarvikeketju raaka-aineen tuotannosta kuluttajan lautaselle on yhteispeliä. Elintarviketeollisuuden menestys edellyttää kilpailukykyistä ja korkeaa laatua tuottavaa maa- ja puutarhataloutta. Kaupan menestys edellyttää edellisten portaiden kilpailukykyä. Ja toisinpäin: ilman kilpailukykyistä teollisuutta ja kauppaa ei olisi edellytyksiä maa- ja puutarhataloudelle.
Keywords: Ma; tutkimus; maataloustutkimus; puutarhatutkimus; elintarviketutkimus; maatalous; puutarhatalous; kilpailukyky; kotieläinjalostus; elintarvikkeet; laatu; sika