Tuttujen ruokaperunalajikkeiden suosio jatkuu - Anttila, Katja; Kangas, Arjo (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Viime vuonna neljä suosituinta ruokaperunalajiketta, Van Gogh, Nicola, Timo ja Asterix, kattoivat yhdessä lähes 60 % ruoka- ja varhaisperunan viljelypinta-alasta. Ruokateollisuuden tarpeisiin viljeltävistä lajikkeista Fambo ja Asterix kattoivat kolmanneksen ruokateollisuuslajikkeiden kokonaispinta-alasta. Lajikelistalle tuli kolme uutta ruokaperunalajiketta: Maatalouskeskon edustamat Appell ja Fontane sekä Siemenperunakeskukselta sinivioletti Blue Congo.
Keywords: Ka; lajikkeet; lajikekokeet; koetoiminta; kasvilajit; peruna; ruokaperuna; viljely; vertailu; sato; talvehtiminen; viljelyvarmuus; kasvitaudit; kestävyys