Peruna hyötyy pitkästä päivästä - Sipilä, Anna; Virtanen, Elina (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Valoisat kesäyöt kiihdyttävät perunan kasvua. Jos lyhyt ja viileä kasvukausi ei olisi rajoitteena, pitkä päivä olisi merkittävä kilpailuetu suomalaiselle perunantuotannolle. Päivänpituus saattaa vaikuttaa myös siemenperunan sadontuottokykyyn.
Keywords: Ka; peruna; siemenperuna; perunantuotanto; päivänpituus; fotoperiodismi; kukinta; kasvatus