Suomalaisten kauralajikkeiden geneetinen tausta - Pohois-Savosta maailmanmarkkinoille - Saastamoinen, Marketta (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Suomessa lajikeluettelossa olevien kaikkien kotimaisten kauralajikkeiden geneettisestä taustasta löytyy Pohjois-Savosta kotoisin ollut maatiaiskaura. Näitä nykyisiin kauralajikkeisiin johtaneita maatiaiskauroja on ollut kaksi: toinen Kuopiosta ja toinen Rautalammilta. Kaikkein uusimmatkin lajikkeet ovat näiden kahden pohjoissavolaisen maatiaiskauran jälkeläisiä.
Keywords: Ka; geneettinen; kaura; lajikkeet; maatiaislajikkeet