Kynäjalavan populaatiot Suomessa ovat geneettisesti erilaistuneita - Vakkari, Pekka; Rusanen, Mari; Kärkkäinen, Katri (Metsäntutkimuslaitos, 2009)
Seloste artikkelista: Vakkari, P., Rusanen, M. & Kärkkäinen, K. 2009. High genetic differentiation in marginal populations of European white elm (Ulmus laevis). Silva Fennica 43(2): 185–196.
Tutkimusseloste