Rehuviljojen taudinkestävyydessä eroja - Jalli, Marja; Jauhiainen, Lauri; Vuorinen, Martti (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Ohra- ja kauralajikkeet kestävät yleisimpiä lehtilaikkutauteja eri tavoin. Selvimmin taudinkestävyys vaihtelee ohranverkkolaikkua vastaan. Myös ohranrengaslaikun ja kauranlehtilaikun kestävyydessä on eroja. Lajikkeen taudinkestävyys kannattaa ottaa huomioon viljelyssä. Eri kasvinsuojelutoimia on syytä käyttää harkiten ja yhdistellen.
Keywords: Ka; kasvinsuojelu; kasvitaudit; taudinkestävyys; viljakasvit; lajikkeet; ohra; kaura; vertailu; viljely; viljelykierto; kasvinvuorotus; torjunta; lehtilaikut; kasvuaika