Lehmien metaanituotannossa on suuria eroja - Negussie, Enyew; Shingfield, Kevin; Liinamo, Anna-Elisa; Mäntysaari, Päivi; Bayat, Alireza; Tapio, Ilma; Kahala, Minna; Blasco, Lucia; Vilkki, Johanna; Mäntysaari, Esa; Lidauer, Martin (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Lypsykarjan märehtimisen sivutuotteena vapauttama metaani muodostaa huomattavan osan koko suomalaisen kotieläinsektorin kasvihuonekaasupäästöistä. Eläimille metaani tarkoittaa hukattua rehuenergiaa. Lehmien päivittäisessä metaanituotannossa on suuria eroja eläinten välillä.
Keywords: Ko; Ys; lypsykarja; märehtijät; ilmastonmuutokset; ravitsemus