Pensasmustikasta merkittävä tuotantokasvi avomaalle - Lehmushovi, Aaro; Tahvonen, Risto (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Pensasmustikan jalostustyön tuloksena Suomeen syntyi täysin uusi, viljeltävä marjakasvi. Marjojen aromi, hyvä säilyvyys tuoreena ja pakastettuna sekä marjojen terveellisyys ja monikäyttöisyys mahdollistavat sen nopean leviämisen marjanviljelyyn ja kulutukseen.
Keywords: Pu; pensasmustikka; Vaccinium corymbosum; jalostus; lajikkeet; aromi; marjakasvit; marjanviljely; marjapensaat