Vehnäproteiinin aminohappojen sulavuus sioilla - Mäkinen, Markku; Siljander-Rasi, Hilkka (Maaseutukeskusten Liitto, 1996)
Nestemäisen vehnäproteiinin valkuaisen ja aminohappojen ohutsuolisulavuus on hyvä ja vertailukelpoinen soijarouheen vastaavien arvojen kanssa. Gluteenin poisto vehnäproteiinin valkuaisesta lisää jonkin verran välttämättömien aminohappojen osuutta kaikista aminohapoista. Silti vehnäproteiinin aminohappokoostumus on vehnälle tyypillinen sisältäen niukasti lysiiniä ja treoniinia sikojen tarpeeseen nähden. Näitä aminohappoja voi kuitenkin lisätä puhtaina rehuun. Myös tryptofaania on sikojen tarpeeseen nähden riittävästi.
Keywords: Ko; sika; vehnä; aminohapot; rehut; ruokinta; sulavuus