Erikoistuminen on hävittänyt sekatilat lähes kokonaan - Niemi, Jarkko; Sinisalo, Alina; Lehtonen, Heikki (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Suuret ja montaa eläinlajia vuonna 1997 pitäneet, sittemmin yhden eläinlajien pitoon siirtyneet tilat jatkoivat toimintaansa todennäköisimmin vielä vuonna 2009. MTT:n ja Eviran selvityksen mukaan jatkaneiden tilojen keskikoko on kasvanut vähemmän kuin tilastot kertovat.
Keywords: Ma; kotieläintilat; sika; lihasikala; emakkosikala; lihakarjatia; lypsykarjatila; tilarakenne; tilakoko