Joka vuosi uusi mallasohra - Vuorinen, Martti; Kangas, Arjo (Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Mallasohraa viljellään panimoteollisuuden tarpeisiin. Uudeksi lajikkeeksi entsyymimaltaiden valmistukseen ehdotetaan Polartop-mallasohraa. Viime vuosina valikoimaan ovat tulleet myös korkean uutesaannon omaavat Prestige ja Braemar sekä satoisa Annabell.
Keywords: Ka; lajikkeet; lajikekokeet; koetoiminta; kasvilajit; ohra; mallasohra; viljakasvit; viljely; vertailu; sato; talvehtiminen; viljelyvarmuus; kasvitaudit; kestävyys