Oikea-aikainen sadonkorjuu on nurmipalkokasvien menestystekijä - Nissinen, Oiva (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Sadonkorjuutavalla on suuri vaikutus palkokasvien menestymiseen. Vain kerran kesässä tapahtuva niitto jatkaa palkokasvinurmen tuottoikää, ja se on myös talvehtimisen kannalta kahta säilörehuasteella tehtävää sadonkorjuuta turvallisempi vaihtoehto. Myöhäinen syysodelman niitto on tutkimuksissa lisännyt talvituhoja. Varhaisella laidunasteella tapahtunut ensimmäinen sadonkorjuu puolestaan verottaa kokonaissatoja.
Keywords: Ka; nurmipalkokasvit; apilat; puna-apila; sadonkorjuu; korjuuajankohta; talvehtiminen; viljelyvarmuus; rehut; nurmirehut