Asiakaslähtöisen laadun kehittäminen lihan ja lihavalmisteiden tuotantoketjussa - Raevuori, Markku; Hannula, Tapio; Järvelä, Katja; Lampolahti, Soili; Niemistö, Markku; Puolanne, Eero; Rantala, Jukka (Maatalouden tutkimuskeskus, 2001)
Tässä tutkimuksessa on pyritty kehittämään lisää valmiuksia kuluttajan laatukäsitykseen perustuvaan toimintaan koko lihan tuotantoketjussa. Tutkimuksessa on seitsemän osaprojektia. Laatulihajärjestelmät antavat mahdollisuuden kehittää tuotteita ja tuotantojärjestelmiä, joissa kuluttajalähtöisyys yhdistyy lihaketjun hyvään yhteistoimintaan. Laatulihajärjestelmistä oikein tiedottamalla voidaan kuluttajatyytyväisyyttä lisätä sekä mielikuvalaadun että tuotteen fyysisen laadun suhteen. Tutkimus kuuluu maa- ja metsätalousministeriön klusteriohjelmaan. Työ toteutettiin neljän tutkimuslaitoksen yhteistyönä.
Keywords: Re; liha; laatu; kuluttajat; tuotanto; eläimet; hyvinvointi; teurastamot; aistinvarainen arviointi; naudanliha; jäähdytys; kustannukset