Politiikkasuositus: Terve viljelykasvusto pienentää ravinteiden huuhtoutumisriskiä ja parantaa kannattavuutta - Jalli, Marja; Huusela-Veistola, Erja; Jalli, Heikki; Järvenranta, Kirsi; Kaseva, Janne; Laine, Antti; Niemeläinen, Oiva; Palojärvi, Ansa; Palosuo, Taru; Rajala, Ari; Ruuttunen, Pentti; Virkajärvi, Perttu (Luonnonvarakeskus, 2019)
Kasvinsuojelu vaikuttaa muodostuvan sadon määrään ja laatuun. Jos kasvinterveydestä ei huolehdita, kasvuston kunto heikkenee ja osa kasveille annetuista ravinteista jää käyttämättä ja riski ravinnepäästöihin kasvaa. Kasvinsuojelusta huolehtiminen parantaa kasvintuotannon kannattavuutta, ja se on tärkeää myös ympäristön kannalta.
Keywords: kasvinsuojelu; viljelykasvit; peltokasvit; kasvintuhoojat; kasvinsuojelu; viljelykasvit; peltokasvit; kasvintuhoojat