Korpelan torpalta koko kansan omenaksi - Heinonen, Maarit; Antonius, Kristiina; Pihlman, Sirkku; Kinnanen, Hilma; Hartikainen, Merja (Maaseudun tulevaisuus, 2011)
Keväällä 2009 MTT:n tutkijat kävivät Yläneellä Korpelan torpan pihamaalla kartoittamassa vanhoja perennoja. Hieman myöhemmin ilmeni, että torpan tontilla törrötti elävä omenapuun tynkä, josta vuosikymmenten saatossa oli jalostettu koko kansan tuntema omenalajike, Huvitus.
Keywords: Pu; Ka; omenapuut; lajikkeet; geenit; DNA; kasvinjalostus