Kyllä sonnikin kasvaa laitumella - Jansson, Susanna; Huuskonen, Arto (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Laiduntaminen hidasti yli vuodenikäisten maitorotuisten sonnien päiväkasvua verrattuna pihattokasvatukseen. Tästä huolimatta laiduntaminen kannatti, koska laidunsonnien teuraspainot olivat hieman suuremmat kuin pihatossa kasvatettujen sonnien. Sonnien laiduntaminen vaatii erityistä huolellisuutta ja asiaan paneutumista eikä sovi kaikille tiloille.
Keywords: Ko; ruokinta; laitumet; sonnit; pihatot; kasvunopeus; teuraspaino; liha; naudanliha; laatu; rasvahapot; koostumus