Puna-apila on typen yhteyttäjä - Mela, Timo (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Puna-apila soveltuu erityisesti kivennäismaille. Se viihtyy hyvin ojitetulla pellolla, jonka maalaji läpäisee vettä ja tuulettuu. Silloin puna-apilan pääjuuri ja jälkijuuret sekä typpibakteerinystyrät pääsevät kehittymään. Poutivalla maalla ankara kuivuus voi pysäyttää puna-apilankin kasvun.
Keywords: Ka; puna-apila; apilat; nurmipalkokasvit; tuotanto; nurmirehut; luonnonmukainen maataloustuotanto; typensidonta; biologinen typensidonta; typpi; lannoitus