Kansainvälinen ja kotimainen suhdannekehitys : Kotimaan talous - Viitanen, Jari (Luonnonvarakeskus, Luke, 2016)
Suomessa hitaan talouskasvun kausi on käynnistynyt. Sekä tänä että ensi vuonna Suomen talous kasvaa noin prosentin. Kasvu perustuu lähinnä yksityisen kulutuksen ja investointien kasvuun. Rakentaminen on pitkään jatkuneen lamakauden jälkeen elpynyt ja erityisesti asuinrakentaminen kasvaa tänä vuonna. Vienti sen sijaan ei edelleenkään vedä ja sen uskotaan piristyvän vasta vuoden 2017 loppupuolella kilpailukykysopimuksen sekä maailmantalouden kysynnän kasvun myötä.
Keywords: talouskasvu; kulutus; investoinnit; rakentaminen; vienti; kansainvälinen talous; kysyntä; kilpailukyky