Metsäpuiden taimituotantoa ja joulupuiden kasvatusta uhkaavat taudit - Lilja, Arja; Himanen, Katri; Poimala, Anna; Poteri, Marja (Metsäntutkimuslaitos, 2013)
Artikkeli on yhteenveto kotimaisista ja kansainvälisistä tutkimuksista, joita on tehty metsäpuiden taimien ja joulupuiden kasvatusta haittaavista sieni- ja Phytophthora-taudeista. Mukana on myös lyhyet maininnat viruksista ja bakteereista, jotka voivat levitä siementen mukana. Katsauksen tavoitteena on helpottaa IPM-torjunnan (Integrated Pest Management) ohjeiden laadintaa. Taudeista kerrotaan oireet, isäntäkasvit, tartuntatavat ja olosuhteet, joissa puut altistuvat taudeille sekä mahdolliset kasvatukselliset- ja muut torjuntatoimenpiteet. Kasvinsuojeluaineita, joita on mahdollista käyttää, ei tässä luetella, koska niiden valikoima muuttuu ja supistuu jatkuvasti.
Katsaus
Keywords: lahojuurisuus; levälaikku; runkokorot; siementen sienet; taimitaudit; uudet uhkat