Tyrnin lajikkeissa ja viljelytekniikassa vielä kehitettävää - Kauppinen, Sanna (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Tyrninviljelyn haastavin vaihe on sadonkorjuu. Käsin ja imurilla korjuu on hidasta ja kallista. Jotta elintarvike-, kosmetiikka- ja luontaistuoteteollisuus saisi kotimaista tyrniraaka-ainetta kohtuuhintaan, ja tyrnipinta-alat saataisiin tuotantomittakaavaan, on sato korjattava koneellisesti.
Keywords: Ka; Pu; marjanviljely; tyrni; viljelymenetelmät