Kierrätysyhteiskunnassa ruokajäte on biokaasun raaka-aine - Virkkunen, Elina (Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Mikrobit valmistavat eloperäisestä aineksesta energiaa. Ilmattomassa tilassa ne jalostavat ruokajätteistä biokaasua, jonka sisältämä metaani kelpaa polttoaineeksi vaikka lämpökattilaan. Biojätteen tiukkenevat käsittelymääräykset kannustavat kehittämään jätteelle uudenlaista hyötykäyttöä.
Keywords: Elintarvikkeet, ravitsemus; Ympäristönsuojelu; biokaasu; kierrätys; ruoka; yhdyskuntajätteet