Lohkorajoituksista tuotantoketjun kokonaishallintaan - Kurppa, Sirpa (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Elinkaarianalyysi avaa elintarvikkeen tuotantoketjun vaihe vaiheelta. Siinä tarkastellaan esimerkiksi lihakilon tuotantoa aina tuotantopanoksista, kuten lihaa tuottavien eläinten rehujen tuotantoon käytettyjen lannoitteiden valmistuksesta, lähtien. Lisäksi tarkastellaan järjestelmällisesti kunkin vaiheen, pellolta pöytään, panos-tuotossuhteita ja ympäristövaikutuksia. Koska kyseessä on tuotelähtöinen näkökulma, elinkaaritulokset kohdistetaan aina tietylle tuotemäärälle, esimerkiksi yhdelle kilon kuluttajapakkaukselle tai 1 000 lihakilolle.
Keywords: Ys; Ka; elintarvikkeet; tuotanto; ympäristövaikutukset; elinkaari; elinkaarianalyysi