Kalsiumin ja fosforin lisäys vahvistaa nopeakasvuisten sikojen luita - Partanen, Kirsi (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Nopeasti, lähes kilon päivässä kasvaneiden lihasikojen liikuntapisteet ja etusorkan luiden murtolujuus paranivat, kun kalsiumin ja sulavan fosforin suositusta nostettiin 15-30 prosenttia. Lisäksi useiden luiden ominaispaino nousi. Kalsiumin ja fosforin saanti eivät vaikuttaneet sikojen kasvuun, rehuhyötysuhteeseen eikä teuraslaatuun.
Keywords: Ko; kalsium; fosfori; kasvu; luun murtolujuus; sika; kivennäiset; rehut; ruokinta