Natalajikkeiden erot näkyvät nurmen kasvussa ja rehun laadussa - Niemeläinen, Oiva; Niskanen, Markku; Jauhiainen, Lauri (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Rehuviljelyssä nurminata on tuttu kasvilaji. Viime vuosina on lisääntynyt vahvasti ruokonadan käyttö, ja lajikeluetteloomme on hyväksytty myös kaksi rainatalajiketta. Lajeissa on eroja viljelyn kannalta. Kasvukauden aikana sadot rytmittyvät eri niittojen kesken eri tavoin. Eroja on myös laatuominaisuuksissa.
Keywords: Ka; nurmen laatu; satoprofiili; nurmet; nadat; lajikkeet; lajikekokeet; nurmiviljely; rehunurmet