Haussa entistä tärkkelyspitoisempia ohralajikkeita - Högnäsbacka, Merja; Haukkala, Juha (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Ohraa viljellään kolmeen käyttötarkoitukseen: rehuksi sekä mallas- ja tärkkelysteollisuuden raaka-aineeksi. Ohran tehokas jalostaminen tärkkelysteollisuudessa edellyttää tärkkelyspitoista raaka-ainetta. Tähän pyritään käyttämällä runsaasti tärkkelystä sisältäviä sopimuslajikkeita sekä palkitsemalla tuottajia hinnoittelulla hyvästä tärkkelyspitoisuudesta. Vuonna 2005 sopimuslajikkeisiin kuuluivat Edel, Kunnari, Tolar, Arve, Botnia, Erkki, Saana, Tofta ja Viskosa. Tärkkelysohrateollisuus etsii kuitenkin koko ajan uusia, entistä tärkkelyspitoisempia lajikkeita.
Keywords: Ka; ohra; ohratärkkelys; tärkkelysteollisuus; sopimusviljely; lajikkeet