Turve kasvattaa monet kasvihuonekasvit - Tahvonen, Risto (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Turve on tärkein puutarhakasvien kasvualustojen materiaali ja kasvualustaseosten perusraaka-aine. Vaalean rahkaturpeen lisäksi on olemassa myös muita turvelajeja, joita voidaan käyttää kasvualustana ja maanparannusaineena. Lähivuosikymmenenä turpeen käyttö tulee muuttumaan merkittävästi, sillä suurista puutarhamaista kuten Englannista, Hollannista ja Saksasta loppuvat turvevarat.
Keywords: pu; puutarhatuotanto; puutarhakasvit; kasvihuoneet; kasvualustat; eloperäiset kasvualustat; turve; rahkaturve; saraturve