Lietelannan hajalevitys nurmelle voi vähentää rehun syöntiä - Heikkilä, Terttu; Kemppainen, Erkki; Karppinen, Arja; Sivelä, Seppo (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Lietelannan hajalevitys nurmen pintaan huononsi rehun maittavuutta verrattuna lietelannan sijoitukseen. Ruohon syönti väheni lampailla keskimäärin 29 % kahdessa kokeessa ja säilörehun syönti 20 % yhdessä kokeessa. Runsas sade tai laimea liete estivät hajalevityksen haitalliset vaikutukset säilörehun syöntiin. Lietelanta kannattaa sijoittaa nurmeen, jotta rehun syönti ja mikrobiologinen laatu sekä typen hyväksikäyttö varmistuvat.
Keywords: Ko; lietelanta; nurmet; lammas; rehut; säilörehu; säilörehun valmistus; bakteeri-itiöt; sadonkorjuu; levitys; lannoitus; sijoituslannoitus; pintalannoitus; väkilannoitteet; syönti; rehunkulutus