Nautojen kampylobakteerit ovat karjatilan työterveysriski - Hänninen, Marja-Liisa; Hakkinen, Marjaana (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Kampylobakteerit ovat yleisiä eläinten suolistossa. Ne eivät yleensä aiheuta oireita eläimille, mutta voivat aiheuttaa ihmiselle suolistotulehduksen, kampylobakterioosin. Karjanhoitajille naudat ovat merkittävä kampylobakteeritartuntojen riskitekijä.
Keywords: Ko; nautakarja; kampylobakteerit; infektiot; työterveys; hygienia